Vești bune pentru seniori! Pensiile vor fi majorate în următoarea perioadă. Anunțul făcut de premierul României

Anul 2024 vine cu vești bune pentru pensionarii din România. Premierul României a anunțat majorarea pensiilor de la începutul anului viitor.

Noua lege a pensiilor publice va fi discutată la Bruxelles, săptămâna aceasta, cu oficialii Comisiei Europene.

Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu.

Pensiile românilor vor fi mărite în anul 2024
Premierul României a anunțat faptul că și-ar dori ca modificările în ceea ce privește legea pensiilor să fie puse în aplicare începând de anul viitor. Acesta își dorește ca Legea pensiilor, Legea salarizării și reforma fiscală să fie gata cât mai curând.

O majorare a pensiilor ar urma să aibă loc începând cu data de 1 ianuarie 2024, iar aceasta va fi raportată la indicele inflației. Marcel Ciolacu a anunțat faptul că această majorare se va aplica tuturor pensiilor.

”Deci la 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5 indicele de inflație. Asta e un lucru clar. Eu îmi doresc, şi aşa am convenit şi cu Comisia, ca legea să fie promulgată la 1 ianuarie, ca pe urmă ministerul să aibă câteva luni ca să o poată pregăti să o pună în aplicare”, a fost anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu.

Data la care vor fi livrate pensiile în luna noiembrie

Seniorii care au optat pentru varianta de livrare a pensiei prin poștă trebuie să știe că vor intra în posesia banilor în perioada 1-15 noiembrie. Pensiile vor fi livrate chiar la domiciliu de către poștaș. În cazul în care beneficiarul nu este la domiciliu, acesta va putea ridica pensia de la ghișeele poștale în termen de două zile.

Pensionarii care au optat pentru livrarea banilor pe card sau într-un cont bancar, trebuie să știe faptul că se vor bucura de bani în jurul datei de 13 noiembrie, plata pensiilor fiind făcută pe data de 12 a fiecărei luni.

Veștile bune nu se opresc aici. Guvernul a anunțat faptul că, înainte de Crăciun, cardurile sociale vor fi alimentate cu suma de 250 de lei, astfel că românii vulnerabili vor putea face cumpărăturile necesare sau își vor procura o masă caldă.

„Românii care merg să folosească sprijinul zilele acestea vor găsi prețuri cu până la 43% mai mici la alimentele de bază, după ce ordonanţa privind plafonarea adaosurilor comerciale a început să producă efecte. Potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenţei, faţă de luna iunie, în prima săptămână din august cele mai mari scăderi de preţuri s-au înregistrat la fructe şi legume, lactate și carne.”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.


Publicat

în

de către

Etichete: