Volodimir Zelenski anunţă că Ucraina va elibera Crimeea. Peninsula a fost anexată de Rusia în 2014

Volodimir Zelenski a declarat într-un discursul adresat naţiunii că armata ucraineană va elibera pământurile şi oamenii din Crimeea, după ce peninsula a fost anexată de Moscova în 2014.

Volodimir Zelenski anunţă că Ucraina va elibera Crimeea. Preşedintele Ucrainei a promis peninsula va deveni unul dintre cele mai confortabile locuri din Europa. „Este aniversarea reţinerii lui Nariman Celâl, vicepreşedintele Medjlisului Naţional al Tătarilor Crimeeni, şi a altor tătari din Crimeea, de către ocupanţii din Crimeea. Nu a comis nicio infracţiune. Singurul lucru cu care i-a enervat pe ocupanţi a fost apărarea poporului său şi a ţării sale – Ucraina. Nariman Celâl a participat anul trecut la lucrările Platformei Crimeea. El a ajuns la summit din Crimeea şi le-a spus oaspeţilor şi participanţilor ce se întâmplă cu adevărat în peninsulă. A vorbit despre represiunea împotriva tuturor celor care încearcă să-şi păstreze libertatea şi cultura. Despre degradarea vieţii în Crimeea în timpul ocupaţiei”, a spus Volodimir Zelenski.

„Prezenţa Rusiei în Crimeea noastră a transformat-o într-unul dintre cele mai periculoase şi nelibere locuri din Europa. Şi Celâl a vrut să facă totul pentru a schimba acest lucru – pentru a reveni la viaţa normală în Crimeea, pentru a fi readusă Ucrainei. Cred că drapelul ucrainean şi viaţa liberă se vor întoarce din nou în Crimeea”, a mai spus preşedintele Ucrainei.

”Vom elibera toate pământurile noastre, toţi oamenii noştri. Forţele Armate ale Ucrainei, serviciile noastre de informaţii, serviciile speciale fac deja demersurile necesare în acest sens. Aceşti paşi pot fi văzuţi şi auziţi Şi toată lumea poate vedea că ocupanţii au început deja să fugă din Crimeea. Aceasta este alegerea potrivită pentru toţi. Vom readuce libertatea în Crimeea, tuturor oamenilor noştri din Crimeea şi cu siguranţă vom face din Crimeea unul dintre cele mai bune şi mai confortabile locuri din Europa. Crimeea merită”, a mai precizat Volodimir Zelenski.


Publicat

în

de către

Etichete: