Vouchere sociale 2022. Când se virează a treia tranşă de 250 lei pentru alimente şi mese calde

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat, miercuri, că plata pentru tranşa a treia a voucherelor sociale, în valoare nominală de 250 de lei, se va face în ultima săptămână din luna octombrie.

Marcel Boloș a vorbit și despre persoanele care nu au fost trecute pe lista beneficiarilor sau care nu au primit cadurile până în acest moment și a spus că toate lucrurile vor fi rezolvate, iar oamenii vor primi banii.

„Pot să existe astfel de situaţii în care fie nu a fost trecut pe borderoul de predare-primire între poştă şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, fie nu figurează pe lista de beneficiari, fie a depăşit limita de venit pe care o are beneficiarul şi mai realizează un venit care este înregistrat la ANAF”, a spus Boloș.

Plata voucherelor sociale

Ministrul a mai declarat că „avem situaţiile acestea care tot timpul sunt puse în discuţie, în spaţiul public, în telefoanele pe care le primim la minister”. Cât despre oamenii care nu au primit aceste carduri sau nu au fost trecuți pe lista de beneficiari, deși au dreptul, Marcel Boloș a spus că plata se va face retroactiv.

„Eu cred că caz cu caz se pot rezolva. Pot să-i asigur pe toţi că, dacă cineva nu a fost cuprins pe lista de beneficiari sau s-a întâmplat această inadvertenţă cu Poşta Română, pot să îi asigur că, dacă au dreptul la aceste vouchere sociale, vor primi retroactiv banii. Întârzierile nu pot să existe decât cauzate de aceste lucruri”, a spus Marcel Boloş.

Când se virează a treia tranşă

De asemenea, Marcel Boloș a transmis că plata se face în ultima săptămână din luna octombrie, deoarece banii necesari pentru a treia tranșă există și nu sunt probleme în acest sens.

„Întâlnirile noastre cu Poşta Română, cu emitenţii de carduri le avem aproape săptămânal, nu cunosc aceste detalii. Următoarea tranşă are loc, plata, în ultima săptămână din luna octombrie, avem banii necesari, nu există probleme şi vom alimenta cardurile pentru tranşa a treia”, a declarat Marcel Boloş la Parlament, unde a fost audiat de Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns