Vremea 4 – 17 martie 2024. Revine frigul de joi. ANM anunţă lapoviță și ninsori la munte, nopți și dimineți friguroase în rest

Administrația Națională de Meteorologire a emis luni, 4 martie 2024, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

„De la mijlocul acestei săptămâni valorile termice vor fi în scãdere în regiunile nord-estice, sudice şi estice. Cerul va fi noros în sud-vestul, sudul şi estul ţãrii, unde va ploua, iar în rest înnorãrile vor fi temporare şi doar pe arii restrânse se vor semnala averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. În zona montanã înaltã precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar senzația de rece va fi accentuată de rafalele de vânt. Nopțile și diminețile vor fi din ce în ce mai friguroase cu temperaturi minime între -4 şi 5 grade, mai scãzute în depresiuni spre -8 grade. Intensificările de vânt vor fi mai active în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei”, spun specialiștii de la ANM.

Vremea în Banat

În primele două zile din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne în jurul a 17 grade și ale celor nocturne de 5…6 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 8 martie, când se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor de 1…2 grade. În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 13…16 grade și nocturne de 3…5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie și după data de 11 martie.

Prognoza meteo în Crișana

La începutul intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 18 grade și ale celor nocturne în jurul a 4 grade. În perioada 5-8 martie, valorile termice vor fi în scădere și se vor înregistra medii ale maximelor de 10…11 grade și ale minimelor în jurul a 1 grad. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 12…15 grade și nocturne de 3…5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 și 8 martie și după data de 11 martie.

Vremea în Transilvania

În primele două zile din interval vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 15…16 grade și ale celor nocturne în jurul a 2 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și vor ajunge la medii ale maximelor de 9…10 grade și ale minimelor în jurul a -3 grade. În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 10…14 grade și nocturne de 0…2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie și începând cu data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo în Maramureș

În primele două zile din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale valorilor diurne de 16…17 grade și ale celor nocturne în jurul a 3 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și se vor înregistra medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor în jurul a -1 grad. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 11…13 grade și nocturne de 1…3 grade. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate din interval.

Vremea în Moldova

Până în data de 7 martie valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 12 grade până spre 6 grade, iar ale minimelor de la 2…3 grade până la -4 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 12…13 grade și ale celor nocturne la 2…3 grade. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 10…13 grade, iar minimele de 1…3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână din interval.

Prognoza meteo în Dobrogea

Până la mijlocul primei săptămâni valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 11 grade până spre 5…6 grade, iar ale minimelor de la 2…4 grade până la -2 grade. Până în data de 12 martie vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 14 grade și ale celor nocturne la 5…6 grade. În restul intervalului, vor mai fi variații termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 10…13 grade, iar minimele în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână din interval.

Vremea în Muntenia

Până spre finalul primei săptămâni valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3…4 grade până la -3 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 16 grade și ale celor nocturne spre 4 grade. În restul intervalului, vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 13…16 grade, iar minimele de 2…3 grade. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 și 7 martie, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate a intervalului.

Prognoza meteo în Oltenia

Până în jurul datei de 7 martie, valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 15 grade, până spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3…5 grade, până la -1…0 grade. Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge din nou la 15 grade și ale celor nocturne spre 4 grade. În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 12…14 grade, iar minimele în jurul a 3 grade. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 și 7 martie, dar probabilitatea va fi în creștere în a doua jumătate a intervalului.

Vremea la munte

În primele două zile din interval, vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 5…6 grade și ale celor nocturne în jurul a -1 grad. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și vor ajunge la medii ale maximelor de 0 grade și ale minimelor în jurul a -6 grade. În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 2…4 grade și nocturne de -4…-1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie și începând cu data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului.


Publicat

în

de către

Etichete: