Zacuscă de ghebe moldovenească, reţeta gospodinelor din fiecare toamnă

Toamna este sezonul conservelor de orice tip, de la delicioasa zacuscă, preparată după diferite reţete tradiţionale, până la gogoşari, castraveţi şi alte murături care nu pot lipsi din cămara niciunei gospodine. Reţeta de zacuscă de ghebe moldovenească are un gust aparte şi este ideală pentru cei care iubesc ciupercile.

Gospodinele o pregătesc cu migală, acordând atenţie sporită tipului de ghebe alese. Ai grijă de unde le cumperi pentru a fi sigură că sunt comestibile!

Ingrediente reţetă de zacuscă de ghebe moldovenească, propusă de reteteculinare.ro:

● 1,200 kg ghebe curatate

● fierte si taiate

● 400 g morcov curatat

● 500 g ceapa rosie curatata

● 1 kg ardei gras rosu

● curatat de seminte si cotoare

● 800 g pasta de tomate

● 500 ml ulei ( eu am scapat un pic mai mult ulei

● dar e suficient doar 500 ml)

● sare

● foi de dafin

● boabe de piper

Mod de preparare reţetă de zacuscă de ghebe moldovenească

Mai întâi ne ocupăm de ghebe, le curăţăm, le spălăm şi le punem la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte, le scoatem într-o strecurătoare şi le lăsăm să se scurgă bine. Ardeiul şi morcovul îl dăm la maşînă de tocat prin sită mică. Ceapă o tăiem mărunt.

Punem tuciul pe foc, adăugăm uleiul, lăsăm să se încingă, adăugăm ceapă şi o lăsăm să se înmoaie, cu focul mic, cca. 30 min, apoi adăugăm ardeiul şi morcovul şi mai lăsăm 30 min să se pătrundă bine. Apoi punem ghebele tăiate şi lăsăm să fiarbă la foc mic cca 1 ora,potrivim de sare. După aceea, adăugăm pastă de tomate şi lăsăm să scadă până iese uleiul deasupra. Adăugăm boabe de piper şi foi de dafin.

Punem zacuscă în borcane aşa fierbinte, capacim borcanele şi apoi le acoperim cu o pătură, lăsăm să se răcească până a două zi când depozităm borcanele în cămară.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns